September - sæsonstart:

Onsdagscaféen startede som sædvanlig langsomt op, men allerede efter få uger er der godt besøgt, og der er brug for alle frivillige!

Kvindeklubben har ret stabile deltagere fra 4 nationer, og nye håndarbejdsinitiativer bliver afprøvet.

Kulturmøderne lagde friskt ud med en dejlig sensommertur til Thorsvang ved Stege. Se fotos!

Oktober

 d. 29/10 Generalforsamling & fællesmøde

December

Den 6!12 kom endelig - efter mange timers forberedelser - årets store fest: Julearrangementet i Sjølundkirken (Præstøvej).

147 var tilmeldt, men nogle faldt fra i sidste øjeblik. Alligevel var det den største fest i Sam-X' historie! Nye og gamle nydanskere strømmede til, og de frivillige havde nok at se til. Der blev serveret kager, frugt og senere ris á l'amande. Der blev kreeret fint julepynt, bagt småkager, der var munter pakkeleg og musikalske indslag fra fremmede lande. Julemanden og hans kone kom og delte gaver ud til alle børnene, og der var lotteri med masser af dejlige sponsorgaver.

Alle var trætte og mætte, da festen kl. 18 sluttede, og familierne kunne drage hjem med diverse gaver og gevinster.

Sponsorerne var gavmilde, og vi er utroligt taknemlige! Se hvem de er på siden "Sponsorer"!

2015

Et nyt år, hvor vi venter mange nye flygtninge.
Og det mærkes på vores faste aktiviteter. Langsomt men sikkert øges tilgangen og snart er der fuldt hus til onsdagens hjælp-til-dansk-café i Birkebjergkirken.

Marts
Fællesmøde i Futuracaféen, hvor kommunens Integrationsteams chef, Rebecca Helquist og Jesper Wisen, holdvejleder i Næstved Ressource Center (tidligere kaldet Susågården) informerer Sam-X frivillige om flygtningestatus, om deres arbejde og de nye tiltag, der er sket siden sidste år.

Nyt kommunalt tiltag:

Kommunens integrationsteam har startet en torsdagscafé i Troensevej-boligernes fælleslokale i et forsøg på løbende at afklare større og mindre spørgsmål og problemer på stedet for de mange, som bor der. 

Her supplerer Sam-X også med et par frivillige.

Der er hver uge et stort fremmøde, så idéen har vist sig at være god.
Dog er der lidt problemer med bemandingen, som der er fokus på.

MAJ   -  Ny mandagscafé

Da Næstved Bibliotek tilbød os husly til en ny mandagscafé (den gamle på Kildemarksskolen sygnede hen sidste år), slog vi til, og den er kommet godt igang som et eftermiddagstilbud med en central beliggenhed.

JUNI

I uge 25 har vi skoleårets sidste aktiviteter og slutter traditionen tro med årets store

Bustur- denne gang til Middelaldercentret ved Nykøbing F.
Vi var der for 4 år siden. Det var en stor succes, så med de mange nytilkomne flygtningefamilier har vi besluttet os for en gentagelse  lørdag d. 20. juni.

JULI
For 3. gang afholder vi sommerlejr for børnefamilier i DUI-hytten på Enø.
Vejret var ikke perfekt, der var nogle regnbyger, men heldigvis ikke hver dag. Og aktivitetsniveauet var i top, hvilket kan ses af billederne (Se fotos 2014-2015).

FOTOGRAFERING
Fra maj til og med juli blev vores aktiviteter gennemfotograferet mhp en udstilling i august (Se omtalen under 2015-2016). 

Del siden