3. kvt. 2015


Husk at se billeder fra årets løb på de separate foto-sider!

Juli 

En donation fra Sjølund Genbrug sikrede årets sommerlejr:
Sidste uge af juli havde vi for 3. gang en familie-sommerlejr i DUI-hytten på Enø - for nogles vedkommende var det en teltlejr, andre sov indendøre.
Det var en spændende ferie, som bød på "Blå-Flag-aktiviteter" så som kanosejlads med kyndig instruktion, ansigtsmaling m.m. samt leg i det grønne og naturligvis havbad - Henning Jensen hentede hver dag en flok ivrige unger, som fulgte ned ham i vandet og næsten ikke var til at få op igen 🙂.

August

Vi startede op med en UDSTILLING i bibliotekets X-rum, hvor vi i ord og billeder viste, hvad Sam-X handler om både for frivillige og brugere. Forud lå adskillige måneders arbejde med at gennemfotografere vores hverdag samt sommerudflugt & sommerlejr.

Fernisering tirsdag d. 18. august med fuldt hus, hvor Sam-X frivillig, Henning Jensen, forestod den officielle åbning og talte engageret til de mange gæster, heriblandt flere, som viste interesse for at være med hos os.
Ud over en del nytilmeldte i sommerens løb resulterede udstillingen i endnu flere nye indmeldte frivillige, så vi er trygge ved at skulle byde en del nye flygtninge velkommen de kommende måneder.

Sæsonstart
Den 24. august startede vi vores aktiviteter efter sommerferien,

September
Den 12. sept. blev vores udstilling taget ned, men vi kan se, at ca. 2000 har besøgt vores hjemmeside i udstillingsperioden!
Det er jo herligt🙂.

Udflugt
Den 26. fyldte vi en bus og kørte til Experimentarium på en smuk septemberdag.
Det blev en spændende, aktiv dag med et eldorado af muligheder for alle aldersklasser. Se fotomontagen i vores album!

Kaffemik på Skyttemarksvej 138
Den 27. havde NæstVedAfrika & Sam-X inviteret til kaffemik, hvor Næstved-borgere med interesse for at give en hånd til nye flygtninge, mødtes med de nye flygtninge i Pavillonbyen. Vi håber, at resultatet bliver etablering af faste kontakter imellem danske og flygtningefamilier til gavn og glæde for alle.

4. kvt. 2015

Oktober

28/10  Generalforsamling

Ny bestyrelse:
Grethe Oxenbøll (formand)
Birgit Preuss (næstformand) - ny
Hanne Macsay (kasserer)
Conny Christoffersen
Susanne Jakobsen
Inga Fuhrmann
Hanne Larsen (suppleant)  - ny

November

Vores fotoudstilling bliver hængt op i "Rejseladen" i Glumsø den 1/11, hvor der er mange aktiviteter og dermed mange mennesker, der får et indblik i vores virke. Udstillingen hænger der indtil jul og fik en del god respons.

December

Årets største begivenhed, julefesten, løb af stablen d. 6/12. Der var rekord-tilmelding: 160 deltagere, og pga pladsmangel måtte vi desværre alligevel sige nej til nogle, som var for sent ude. Men Sjølundkirken, som i mange år har kunnet rumme os, var i år for lille.
Og Sydpolen på Sydbyskolen, vores nye festsal, kunne lige netop rumme det store antal!
Mange frivillige måtte tage fat både med forberedelserne og afviklingen af det store arrangement, og vi skylder dem alle tak for deres gode indsats!
Eftermiddagen forløb fint: Der blev bagt julesmåkager, spist æbleskiver og - senere - ris á l'amande, delt julemandsgaver ud, afviklet pakkeleg, afholdt amerikansk lotteri, sunget, spillet og hygget. Alt i alt en stor og god fest, hvor store som små så ud til at have moret sig rigtigt godt.
Men ude vores mange, gode sponsorer havde det slet ikke været muligt at gennemføre arrangementet! Hovedsponsor: Arbejdernes Landsbank. Men mange flere sponserede gaver og præmier: Se under "Sponsorer"

Juleferie
Den 16. december er sidste aktivitetsdag, og 11. januar første i det nye år.

2. kvt. 2016

Maj

Henning Jensen havde inviteret til en historisk tur i Næstved centrum med mange spændende fortællinger undervejs! Desværre blev det lidt koldt, og en lille byge blev det også til, men det kunne ikke ødelægge stemningen.

DONATION🙂
Sjølund Genbrug overdrog os den 13/5 en donation på kr. 11.000, som skal bruges til sommerens Enø-lejr for flygtningefamilier. Stor glæde og taknemlighed!

 Juni

Som sæsonafslutning tog Tom den 10. med sine kulturmøde-deltagere på en rigtig sommerudflugt til Lolland i frisk brise og solskin. Turen gik via Farøbroen og Bandholm til fiskerlejet v/Blans Hoved, hvor madkurvene kom frem. Derfra til Reventlowparken, og sluttelig til Bangs Have i Maribo. Se fotos i fotoalbummet for 2015-16!

Juli 2016

Her kommer jeg!

Her kommer jeg!

Den 11.-14. juli var der atter sommerlejr på Enø, og trods tvivlsomme vejrudsigter var der solskin hver dag. Ny tovholder og madmor var i år: Birthe D hhv. Eva K.

Tom assisterede som eventmager, som f.eks. gåturs-guide og musiker, mens Henning igen var havbadechef, og hver dag blev der desuden givet en hånd med fra forskellige Sam-X frivillige.

Det blev en dejlig lille ferie for en håndfuld børnefamilier, som nød naturen, roen og alt, hvad Enø kan byde på. En aften med snåbrødbagning og sang omkring lejrbålet med hjælp fra en flok spejdere var en stor succes - og kan forhåbentlig blive et tilbagevendende indslag.

Og det var så slut på dette skole-/regnskabsår.

Del siden