Juleafslutningen

Lørdag d. 8/12-12

Vores traditionsrige julefest i Sjølundskirken blev atter et tilløbsstykke med over 100 gæster! Der blev indledningsvis spist næsten 300 æbleskiver og til slut en kæmpeportion ris á l'amande, og denne gang var der en mandelgave per bord - en stor succes!

Programmet fulgte traditionerne:

Vi indledte med at synge Glade Jul efter oplæsningen af juleevangeliet, og så var der tilbud om diverse aktiviteter: De mindste bagte julesmåkager nede i køkkenet og de lidt større børn legede pakkeleg. De unge (og lidt ældre) kastede sig som sædvanlig  med liv og sjæl ind i den store pakkeleg, mens de mere stille forsøgte sig med fine, kreative juleklip og -flet. Julemanden kom på besøg med pakker til alle artige børn, men ville lige have en sang først, og der blev sunget flere muntre julesange.

Sluttelig blev det amerikanske lotteri udtrukket, og de mange gode sponsorgaver blev uddelt før det store opbrud og den efterfølgende oprydning.

En dejlig eftermiddag, hvor nye og gamle venner mødtes under afslappede former og takke være de mange frivillige hænder oplevede både fest og hygge.

Derfor en stor tak til såvel sponsorer som frivillige!

Sponsorgaverne! (Pga kamerafejl står der 2007 på billedet. Det ER fra 2012)

Sponsorgaverne! (Pga kamerafejl står der 2007 på billedet. Det ER fra 2012)

Nyhed: Kun for kvinder!

Nyt projekt blev afprøvet i midt i november:

I efteråret var Sam-X blevet kontaktet af en frisk, ung lærer, Kristina Kristensen, som havde en idé om, at håndarbejde kunne være en god ting, som kvinder fra forskellige lande kunne mødes om. Hun havde selv erfaringer i den retning fra sine udlandsrejser og var klar til at give det en chance.

Vi fandt idéen god, og midt i november blev der afholdt to arrangementer i Futura-Caféen. Tre af vores frivillige + fem flygtningekvinder deltog sammen med Kristina og fem af hendes veninder og kontakter.

Der blev strikket, hæklet, snakket og drukket te og kaffe og spist hjemmebagt kage. En rigtig hyggelig aften, og alle deltagere var ivrige efter at fortsætte efter nytår. Det bliver sandsynligvis torsdag aften, men nærmre følger.

Se flere billeder på fotosider!

Kvindeaften i Futura-caféen

Kvindeaften i Futura-caféen

August 2012

Skoleåret er begyndt, og vi lægger ud med en tur i privatbiler til Roskilde Vikingeskibsmuseum.

Der blev mulighed for at træne armmusklerne i en af kopierne af vikingernes både. En spændende tur og en dejlig dag i perfekt vejr.

Se en masse billeder på fotosiden!

Så til søs som vikinger!

Så til søs som vikinger!

Kongelig invitation

Dansk Flygtningehjælp fik brev fra dronningen, som ønskede at hilse på repræsentanter for de frivillige til sit haveselskab i Fredensborg den 19. juni. I vores region pegede Flygtningehjælpen på tre, heriblandt vores formand Grethe Oxenbøll, som dernæst modtog en personlig, fin royal invitation.

Det var da en hædersbevisning, som vi i Sam-X er stolte af!

Grethe deltog i det royale garden party sammen med ca. 800 andre frivillige fra hele Danmark. Ud over dronningen og prinsgemalen, kronprinsesse Mary, dronningens søster prinsesse Benedikte og andre af den kgl. familie deltog også en række kendte kunstnere og personligheder. 

Årets store udflugt før sommerferien

BonBonLand den 16. juni

I en ellers kold juni var det dejligt, at vi fik det fineste vejr til vores store udflugt med rekordstor tilslutning!

De 80 deltagere morede sig kongeligt, så det var en fornøjelse at se de mange glade ansigter. Der var udfordringer til alle aldre, og mange vovede pelsen og overskred deres grænser.

En ganske dejlig dag for alle som afslutning på skoleåret.

Juni arrangement

løb af stablen lørdag den 2. juni på en kold morgen med truende vejrudsigt, men vejrguderne var med os:

Solen skinnede, regnbygerne kom ikke den vej, og alle havde en skøn tur oppe fra Fuglebjerg Bro og ned til Rådmandshaven med madkurv ombord. Alle ankom i højt humør.

Godt gået alle sammen!! 😀  - 

Se billederne i fotomappen!

Så er vi hjemme!

Så er vi hjemme!

Marts/april

Busture

Næstved Kommune havde igen i år inviteret til en sightseeing til meget attraktive priser i bus ude i Kommunens landdistrikter. Vi skyndte os at købe en masse billetter til turene lørdag den 31. marts hhv. 21. april kl.13-17.

Den første tur blev afviklet på en kold, forblæst dag, men solen skinnede heldigvis, og i den lune bus kunne alle nyde det tidligere forår på marker og ved søer i det smukke Sydsjælland.

Næste tur foregik i fint forårsvejr, skønt formiddagens vejr var skrækkeligt. Der var både mange af vores unge og børnefamilier med, og de havde en dejlig dag.

Afgang fra

Afgang fra "Borgerservice", Rådmandshaven.

Marts

Vores ældreklub "Kulturmøder"

havde et arrangement den 23. marts på Birkebjergcentret, hvor 68 glade deltagere (heraf 12 egentlige kulturmødedeltagere) sammen hyggede sig over et spændende måltid med både "arabisk" og dansk mad. Der blev også sunget en masse danske sange.

Kulturmøderne har med årene fået stadig bedre kontakt til de fastboende plejehjemsbeboere, som i starten var meget skeptiske og tilbageholdne over for de fremmede.

Se flere billeder under Fotos.

Samspisning i Birkebjergcentret

Samspisning i Birkebjergcentret

Februar

indfriede vores bank, Spar Nord Bank, et længe næret ønske om et kursus i økonomi for nydanskere. 

Banken inviterede til et økonomi-informationsmøde, og det største mødelokale var stuvende fuldt af opmærksomme lyttere med effektiv tolkning fra egne rækker. 

En stor succes, hvor der blev kastet lys over mangt og meget.

Der kom efterfølgende en pæn omtale med billeder i ugeaviserne.

Økonomikursus i Spar Nord

Økonomikursus i Spar Nord

Del siden